Back to nature

In de huidige maatschappij zien we nog maar weinig terug van de natuur. We zijn er zo ver van verwijderd dat je dit in bijna alles terugziet. Ons voedsel is “nep”, we leven veelal binnen, werken voor geld in plaats van voor elkaar, we weten niet waar ons voedsel vandaan komt, maken keuzes op basis van sociale status en ga zo maar door.

Over het algemeen leven we in Nederland een comfortabel leven. Centrale verwarming, voeding uit de supermarkt en een warme douche. Ons instinctieve brein vind dit geweldig! Vanuit de evolutie gezien zijn we opzoek naar comfort en is verandering ongemakkelijk, vreemd en eng.

Dit gaat volledig tegen onze natuur in. Je lichaam is simpelweg niet gemaakt om in een kunstmatige wereld te leven, ook al vinden we dit wel makkelijk.

Wist je bijvoorbeeld dat mensen het enige dier op aarde is dat zich onthoudt van slaap of zich aankleden als we het koud krijgen. We trekken schoenen aan omdat we anders pijn aan onze voeten krijgen. Deze simpele voorbeelden zorgen al voor hormonale en lichamelijke  afwijkingen. Bijna niemand staat hierbij stil.

Het is geen toeval dat mensen overal op de wereld actief zijn. We zijn allemaal ontdekkingsreizigers en gemaakt om in de natuur te leven. De natuur zorgt voor inzichten, reflectie, ontspanning en rust.