Wij kijken verder dan je gewend bent

Een compleet programma voor het optimaliseren van je gezondheid. Alles in het lichaam is met elkaar verbonden. Met dit in het achterhoofd is het programma ingericht. We hebben het programma onderverdeeld in 6 elementen: Mindset, voeding, verhelpen van pijn, beweging, ontspanning en back to nature. Door deze aanpak krijg je gegarandeerd en meetbaar resultaat.

Waar moeten we beginnen?

Alles in het lichaam is met elkaar verbonden. Het is belangrijk om te snappen dat er hierdoor meerdere manieren zijn om optimaal resultaat te behalen. Het Solid Six model zorgt voor een efficiënte aanpak een een duidelijk beeld van de mogelijkheden.

Mindset

Mindset

Everything begins inside your mind

Stel jij jezelf weleens de vraag wat je echt wilt in je leven? Gevolgd door een minstens net zo belangrijke vraag: waarom wil je dat? De meeste mensen stellen zichzelf af en toe deze vragen en starten dan met een voornemen.

Een prachtig mooi voornemen waarin bijna alle gevallen niks van terecht komt. Op deze manier gaan er dagen voorbij en voor je het weet is het voornemen niets meer dan een droom of een vaag toekomstplan.

Lees verder
Voeding

Voeding

Live longer with healthy food

Voeding, en dan vooral de controle en kennis hierover, wordt vaak als grootste uitdaging aangemerkt wanneer we mensen vragen naar de stappen die zij zelf hebben ondernomen.

We leven in een wereld waar voedsel een grote rol speelt. Het is een onderwerp waar we de hele dag mee worden geconfronteerd, of we dat nu willen of niet. De woorden eten en gezelligheid worden maar al te vaak in een zin gebruikt en dan hebben we het nog niet over de nodige zakelijke bijeenkomsten of de reclames die je ongevraagd, voor het mooie net iets te vaak, te zien krijgt.

Lees verder
Verhelpen van pijn

Verhelpen van pijn

Listen to your body

Vrij kunnen bewegen, zonder beperkingen of pijn. Voor veel mensen klinkt dit eerder als een onhaalbaar doel of een toekomstbeeld dan hun huidige situatie. De oorzaken hiervan zijn vaak uiteenlopend en worden door een ieder anders ervaren. Dat kan ook niet anders, want niemand is hetzelfde. Iedereen is uniek.

Juist omdat wij dit laatste punt belangrijk vinden werken wij vanuit een holistisch, uniek en specifiek oogpunt als het gaat om het verhelpen van beperkingen en/of pijnklachten.

Lees verder
Beweging en inspanning

Beweging en inspanning

Movement is medicine

De knop is om, er moet wat veranderen. Door de dagelijkse drukte kom je simpelweg niet aan sporten toe. Je hebt een stok achter de deur nodig, maar niet zomaar één. Je wilt resultaat en je wilt dit goed aanpakken.

Misschien heb jij wel een hekel aan de sportschool, misschien uit angst dat je niet precies weet wat je moet doen of dat je niet zeker bent dat je alle oefeningen goed uitvoert met de juiste houdingen. Misschien vind je het wel helemaal niet prettig om in het zicht van andere mensen te sporten. Dit zijn allemaal legitieme bezwaren.

Lees verder
Ontspanning

Ontspanning

Do you even relax?

Stress, een woord dat in de afgelopen jaren meer een begrip is geworden dan een uitzondering. Het dagelijks ervaren van stress is iets waar we (bijna) allemaal mee te maken krijgen.

Een to-do lijst waar geen eind aan komt, voor je gevoel nergens aan toe komen, te veel ballen hoog moeten houden en daarnaast wil je ook graag voldoen aan de sociale wensen van je omgeving.

Lees verder
Back to nature

Back to nature

Look deep into nature, then you will understand everything better

In de huidige maatschappij zien we nog maar weinig terug van de natuur. We zijn er zo ver van verwijderd dat je dit in bijna alles terugziet. Ons voedsel is “nep”, we leven veelal binnen, werken voor geld in plaats van voor elkaar, we weten niet waar ons voedsel vandaan komt, maken keuzes op basis van sociale status en ga zo maar door.

Over het algemeen leven we in Nederland een comfortabel leven. Centrale verwarming, voeding uit de supermarkt en een warme douche. Ons instinctieve brein vindt dit geweldig! Vanuit de evolutie gezien zijn we opzoek naar comfort en is verandering ongemakkelijk, vreemd en eng.

Lees verder
Wouter Schellart
Jeroen Teunisse
Dennis Jansen
Ragnar de Jongh
Djoeke Eizinga
Else Marie Hesseling

Na een sportief eerste deel van mijn leven was de klad erin gekomen. Mijn conditie was behoorlijk afgenomen en ik was zwaarder geworden. Ik was al een tijdje op zoek naar iets om de draad weer op te pakken en ik had eerlijk gezegd nooit gedacht dat in krachttraining te doen. 

Maar Jonas wist mij te triggeren... Jonas, ik heb bijzonder veel respect voor je als ondernemer, maar ook als mens. Bedankt voor jouw hulp aan mijn fittere ik.

Wouter Schellart
Wouter Schellart Spectrum Advocaten, Advocaat-partner

Deskundig en resultaatgericht. Bekende en voor mij onbekende beperkingen van mijn lichaam zijn in kaart gebracht en mijn doelen beschreven. Beperkingen zoveel mogelijk aangepakt en binnen veilige grenzen keihard werken aan mijn doelen. Al veel bereikt. Had ik zelfstandig nooit bereikt.

Beste investering die ik de afgelopen jaren heb gedaan.

Jeroen Teunisse
Jeroen Teunisse Sogyo, Algemeen directeur

Fijn sporten bij Solid Performance, fijne omgeving en instructie van vakbekwame mensen, zowel 1 op 1 als in groepsverband, voldoende afwisseling in de trainingen en ruimte voor maatwerk, wat mij betreft een aanrader.

Dennis Jansen
Dennis Jansen Harry's Horse, Directeur

Ik train nu 2 jaar bij Solid Performance. Door de gerichte persoonlijke aanpak van Jonas en collega’s word ik iedere week sterker en heb ik zoveel meer energie gekregen om in het dagelijkse leven te presteren als ondernemer.

De combinatie van trainen en behandelen werken zeer goed voor mij, als ik geblesseerd ben kan ik gewoon doortrainen.

Ragnar de Jongh
Ragnar de Jongh On-Site Automation B.V., Directeur

Sinds een zwaar ongeluk een aantal jaar geleden had ik 24/7 pijn. Nekblessure. Meerdere jaren van fysiotherapie, nekbrace, oefeningen, niets hielp. Ik kon m’n hoofd niet meer draaien en had al geaccepteerd dat ik de rest van mijn leven beperkte bewegingsmogelijkheid en pijn zou hebben.

Meteen bij het eerste consult was mijn pijn direct een stuk minder én kon ik m’n hoofd weer een beetje draaien. Echt ongelofelijk. Sindsdien ga ik regelmatig naar Jonas en het is niet normaal hoeveel we bereikt hebben in slechts een paar maanden.

Djoeke Eizinga
Djoeke Eizinga

Ik had ongeveer 3 jaar last van rugklachten wat uiteindelijk op de MRI een hernia bleek te zijn. Na diverse behandelingen door chiropractors, fysiotherapeuten, cesartherapie en sporten ontstond er wel wat verbetering maar dit was van korte duur. 

Ik ben twee keer per week gaan sporten onder begeleiding van Antoinette met als resultaat een sterk en fit lichaam waarbij ik geen last meer heb van rugklachten. Ik ben er van overtuigd dat hun kennis, de persoonlijke aanpak en een goed afgestemde training hier aan hebben bijgedragen.

Else Marie Hesseling
Else Marie Hesseling

Bij Solid Performance draait het om jou.

Wij bieden hoogwaardige behandelingen aan, vrij van zorgverzekeraars, die onze behandelingsvrijheid niet beperken en ons niet belasten met financiële druk, overmatige bureaucratie en regelgeving.

Personal training Ik wil van mijn pijn af

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik waar ik moet beginnen?

Moet ik verplicht alle zes de elementen doorlopen?

Ik wil maar gebruik maken van één element, kan dat?

Hoe hebben jullie deze methode ontwikkelt?

Werkt deze methode ook voor mij?

Moet ik mijn hele leven veranderen?

Wordt ik begeleid door één vaste trainer?

Kan ik zelf voor één specifieke trainer of therapeut kiezen?

Hoe weet ik of de trainer of therapeut nog beschikbaar is?

Door het invullen van onze uitgebreide vragenlijst krijgen we een duidelijk overzicht waar jouw verbeterpunten liggen. We kunnen dan kiezen om met een van deze elementen aan de slag te gaan of te betrekken in het traject.

Nee. Je beslist zelf of je met alle zes de elementen aan de slag wilt gaan. Wij willen jou alle tools aanbieden voor het behalen van jouw doelen.

Dat is uiteraard mogelijk. Dit kun je uiteraard aangeven tijdens jouw kennismakingsgesprek.

De trainers en therapeuten van Solid Performance hebben een open mindset. Dat houdt in dat wij continu testen wat wel en wat niet werkt. Door deze open mindset aan te houden hebben we geleerd dat het meer is dan alleen voeding en beweging. Wij passen dit concept al jaren toe in onze praktijk met elke keer weer verbazingwekkende resultaten.

Ja. Wij gaan altijd met de oorzaak van het “probleem” aan de slag. Dit leidt ertoe dat er sneller resultaat behaald zal worden.

Ja en nee. Voor het behalen van sommige doelen is het inderdaad nodig om veel te veranderen. Echter, dit zal altijd stap voor stap gaan en begeleiden we jou bij het hele proces. Wees gerust, alles gaat in overleg met jou. Voor sommige mensen zijn de veranderingen minder ingrijpend, zij zullen vooral dingen moeten aanpassen.

Je wordt over het algemeen gekoppeld aan één vaste trainer. Aan de hand van jouw doelen en jij als persoon kiezen we welke trainer het beste bij jou past. Daarnaast vindt er veel overleg plaats tussen de trainers en therapeuten over bijvoorbeeld pijnklachten, voeding en wanneer er vragen zijn over de beste manier van aanpakken. Hierdoor krijg jij niet alleen het advies van één trainer, maar van allemaal!

Ja, dit is echter alleen mogelijk als de agenda het toelaat.

Blog

Wekelijks nieuwe artikelen over uiteenlopende onderwerpen zoals: voeding, training en gezondheid. Elk blog zorgt voor nieuwe inzichten en geven vaak een andere kijk op de dagelijkse standaard.