Het verhaal van Rémon Stompé

Mijn ouders hebben me de naam Rémon Stompé gegeven, en ik, nou ja, ik kan me het beste beschrijven als een ware sportliefhebber met een specialisatie in het menselijk lichaam.

Voordat ik je vertel wat ik precies doe, wil ik je meenemen op de reis die me heeft geleid naar waar ik nu ben.

Ooit was ik een gedreven fitnessfanaat. Dag in dag uit bevond ik me in de sportschool, vastberaden om groter en sterker te worden. Dat was althans mijn intentie. Ik was 21 jaar oud toen ik op het hoogtepunt van mijn "sportverslaving" was beland. Zo'n negen jaar geleden kwam ik online via forums te weten dat mensen dagelijks de sportschool indoken om zo snel mogelijk krachtiger en fitter te worden. Dat leek me wel wat, dus ik dacht: waarom zou ik dat niet doen?

Ik had een helder doel voor ogen. Ik wilde sterk en fit worden, zodat ik me kon aansluiten bij de Special Forces van de Koninklijke Marechaussee. Destijds was ik werkzaam als wachtmeester bij de Marechaussee en ik wilde mijn positie binnen de organisatie versterken...

Maar na al dat sporten begonnen er problemen op te duiken. Hier en daar voelde ik pijntjes en vooral mijn onderrug speelde me parten.

Wat me ook dwars zat, was mijn jeugdige leeftijd. Als ik überhaupt alle tests zou halen, zou ik de jongste zijn die ooit tot de Special Forces zou toetreden. Dit dreef me om nog harder te trainen, waardoor de pijn toenam. In plaats van sterker te worden, voelde ik me zwakker en onzeker. Wat als die pijntjes ervoor zorgden dat ik de keuring niet zou halen?

Maar het vele trainen maakte de pijn enkel erger. Hierdoor kon ik niet meer zo vaak per week trainen, en al helemaal niet met het gewicht dat nodig was om echt sterk en fit te worden. Mijn frustratie groeide. Hoe was het mogelijk dat een jonge, fitte kerel last van zijn rug kreeg?

Mijn vriendin adviseerde me om toch eens naar de huisarts te gaan om ernaar te laten kijken. Misschien hadden zij enig idee van de oorzaak. De huisarts had al snel een diagnose... en vertelde me dat ik naar een fysiotherapeut moest gaan. Die zou me van mijn rugpijn af helpen. Misschien moest ik ook maar even twee weken niet sporten... De fysiotherapeut keek naar mijn rug en gaf me een paar oefeningen mee. Die moest ik de komende tijd doen. Verdere onderzoeken waren niet nodig.

Gewapend met mijn oefeningen keerde ik huiswaarts. Dagelijks voerde ik ze uit, wat voor mij geen probleem was, aangezien ik al elke dag naar de sportschool ging. Maar ik vond de oefeningen nogal zinloos, want ik merkte geen enkele verbetering...

Na enkele weken trouw oefenen was mijn rugpijn nog steeds onveranderd, en eigenlijk dacht ik zelfs dat het erger werd. En het ergste van alles: ik mocht niet meer sporten volgens de specialisten! De Special Forces-keuring naderde met rasse schreden, en ik werd steeds inactiever en had steeds meer last.

Uiteindelijk werd mijn frustratie zo groot dat ik besloot op onderzoek te gaan. Mijn interesse in het menselijk lichaam was er altijd al geweest. Ik vond het prachtig om de mysteries ervan te ontrafelen en er het beste uit te halen. Via via belandde ik bij een instituut dat streefde naar de ultieme optimalisatie van het menselijk lichaam. Ik deelde mijn rugklachten met hen. "Ga maar even liggen", zei de instructeur. Letterlijk binnen 10 minuten was mijn pijn verdwenen. Ik kon het nauwelijks geloven en begon allerlei vreemde houdingen aan te nemen om te testen of mijn rugpijn echt weg was. Ze leerden me enkele technieken die ik kon gebruiken als de pijn terugkwam. Plotseling had ik alle tools in handen om mezelf pijnvrij te maken én te blijven. Maar wat nog beter was: ik kon weer sporten!

Enkele weken later was het moment daar voor de beruchte Special Forces-keuring. Ik doorstond de sporttest glansrijk. Helaas werd ik niet geselecteerd voor de Special Forces. Mijn ervaring binnen defensie was onvoldoende en ik was simpelweg te jong. Maar dat kon me niet meer schelen. Ik had mijn roeping gevonden: ik zou mensen pijnvrij maken!

In 2016 heb ik mijn eigen praktijk opgericht. Een unieke combinatie van manuele behandeling en training om zwakke schakels te versterken. In slechts 7 jaar zijn we gegroeid van een eenmanszaak tot een fantastisch team van 20 personen, verdeeld over twee locaties. Elke dag zijn we bezig om mensen pijnvrij te maken en bewustzijn te creëren over de prachtige machine die ons lichaam is.