Het verhaal van Rémon Stompé

Van mijn ouders heb ik de naam Rémon Stompé gekregen en ik kan mezelf het beste omschrijven als een echte sportfanaat die zich gespecialiseerd heeft in het menselijk lichaam.

Voordat ik je vertel wat ik doe, wil ik je eerst meenemen in de reis waarom ik ben gaan doen wat ik nu doe.

 Ik was een fanatiek fitnesser, ging elke dag naar de sportschool om groot en sterk te worden, althans dat was mijn intentie. Ik was 21 jaar oud toen ik me op me hoogtepunt begaf van mijn sport ‘’verslaving’’.  9 jaar geleden leerde ik online via forums dat mensen elke dag trainen in de sportschool om zo snel mogelijk sterker en fitter te worden. Dat wou ik ook en dus dacht ik: dat moet ik ook doen!

Ik had een mooi doel voor ogen. Ik wilde graag sterk en fit worden, zodat ik naar de special forces van de Koninklijke Marechaussee zou kunnen gaan. Toentertijd werkte ik nog als wachtmeester bij de Koninklijke Marechaussee en wou graag groeien binnen de organisatie…

Door al dat sporten begon er een probleem te ontstaan en dat was dat ik hier en daar wat pijntjes begon te krijgen en vooral last van me onderrug kreeg.

Wat me ook erg bezig hield was dat ik nog best wel jong was. Ik zou de jongste zijn die ooit bij de special forces zou belanden, als ik überhaupt alle testen zou halen. Dus ik vond dat ik nog harder moest trainen, waardoor ik meer pijn kreeg. Ik voelde mezelf in plaats van sterker juist zwakker worden en onzeker. Wat nou als ik door die pijntjes de keuring niet zou halen?

Door het vele trainen werden de pijnklachten alleen maar heftiger. Hierdoor kon ik niet meer zo vaak per week trainen en ook niet met het gewicht wat nodig was om sterk en fit te worden. Ik raakte gefrustreerd. Hoe is het toch mogelijk dat een jonge fitte gozer last van zijn rug kreeg?!

Mijn vriendin vertelde me dat ik misschien toch maar eens langs de huisarts moest gaan om er naar te laten kijken. Misschien hadden zij een idee waar het vandaan kwam. De huisarts was er al snel uit… er werd mij meegedeeld dat ik naar de fysiotherapeut moest. Deze zou mij van mijn rugpijn af helpen. Misschien moest ik ook maar even twee weken rust nemen met sporten… De fysiotherapeut heeft een keer gekeken naar mijn rug en gaf me een aantal oefeningen mee. Deze moest ik de aankomende periode gaan doen. Verder onderzoek voor de rugpijn was verder niet nodig.

Met mijn oefeningen op zak ging ik naar huis. Elke dag moest ik dit doen. Oefeningen zijn voor mij geen probleem, ik ging toch al elke dag naar de sportschool. Wel vond ik de oefeningen nogal doelloos, want ik voelde namelijk geen verandering…

Na een aantal weken oefeningen doen, ik deed dit braaf elke dag, was er nog steeds helemaal niets veranderd aan mijn rugpijn, sterker nog, ik dacht zelfs dat het alleen maar erger werd. En het ergste van allemaal, ik mocht van de specialisten niet sporten! De keuring voor de special forces kwam steeds dichterbij en ik ging steeds minder doen en kreeg meer last.

Ik raakte uiteindelijk zo gefrustreerd dat ik besloot op onderzoek uit te gaan. Mijn interesse in het menselijk lichaam had ik al jaren. Ik vond het altijd interessant om alles uit te zoeken om meer uit het lichaam te halen. Via via belande ik bij een opleidingsinstituut die streeft naar total human optimisation. Ik vertelde hen over mijn rugklacht. ‘’Ga maar even liggen’’, zei de instructeur. Na letterlijk 10 minuten was ik pijnvrij. Ik kon het niet geloven en ging allemaal rare houdingen aannemen om  te testen of mijn rugpijn echt verdwenen was. Zij leerden mij een aantal tools die ik kon toepassen als de pijn weer een beetje terug kwam. Nu had ik ineens alle tools in huis om mezelf pijnvrij te maken en te houden. Maar wat nog beter was; ik kon weer sporten!

Een aantal weken later had ik die beruchte special forces keuring. Ik haalde de sporttest met vlag en wimpel. Helaas ben ik niet door de keuring heen gekomen. Ik had te weinig ervaring binnen defensie en was gewoonweg te jong. Ik was niet aangenomen, maar dat maakte me niet meer uit. Ik had mijn passie gevonden; ik ga mensen pijnvrij maken!

Vier jaar geleden heb ik mijn eigen praktijk opgericht. Een unieke combinatie van manueel behandelen en training om zwakke schakels te versterken. Binnen 3,5 jaar zijn we uitgegroeid van een éénmanszaak naar een geweldig team van 9 mensen en 2 locaties, die elke dag bezig zijn om mensen pijnvrij te maken en bewustwording te creëren over onze prachtige machine dat ons lichaam heet.