Het verhaal van Nigel van der Kamp

Mijn passie, al vanaf jongs af aan was voetbal. Ik was fanatiek en gedreven waardoor er zelfs een kans bestond dat ik het zou maken tot prof. Echter is het niet zo ver gekomen omdat dit door klacht aan mijn voet, een Hallux valgus, geen haalbaar doel was. Tenminste, dat werd mij verteld.
 
Vanuit verschillende medische specialisme kreeg ik advies over de klacht en de pijn die ik ervoer en wat ik er tegen zou kunnen doen. 
Ik ben een echte doener en nam deze adviezen ter harte, deed dagelijks alle oefeningen en volgde de therapieën die mij werden aangeraden. 
 
De adviezen waren, met de kennis die ik nu heb, niet wat ik nodig had om de klacht daadwerkelijk te verhelpen. Ik kwam helaas niet verder en het leek erop dat ik het voetbal moest laten voor wat het was.
 
De klachten hielden onveranderd aan, waardoor ik zelf op onderzoek ben gegaan. Ik heb altijd een interesse gehad in het menselijk lichaam en al snel kwam ik er achter dat ik hier meer over wilde weten. Het “hier wil ik meer over weten” veranderde naar verdieping door het volgen van verschillende opleidingen en cursussen. Hierdoor werd ik er, gelukkig, van overtuigd dat er meer mogelijk was dan mij voorheen werd aangeboden.
 
Na het behalen van alle benodigde diploma’s en certificaten, om mensen te begeleiden naar hun gezondheidsideaal, ben ik aan de slag gegaan als trainer. Hierdoor kon ik een verschil maken voor mensen die van hun pijn af willen en die, helaas, vaak ook vastliepen binnen de reguliere zorg. 
 
Hoe hard ik ook mijn best deed, het idee dat mensen mij niet geloofden bleef bestaan. Want als een medisch specialist je niet kan helpen waarom kan een trainer dat dan wel? 
Ik begon aan mezelf en mijn kennis te twijfelen omdat ik het gevoel had dat mensen niet openstonden voor mijn feedback en dat ik hierdoor geen geloofwaardigheid kon creëren. 
 
In 2017 haalde ik weer niet het gewenste resultaat binnen de reguliere zorg toen ik daar behandeld werd voor een schouderblessure.
Gelukkig veranderde dat toen ik in contact kwam met Solid Performance. 
 
Remon wist mijn schouderklacht binnen no-time te verhelpen en vertelde mij precies wat hij deed, wat ik er zelf aan kon doen en hoe je een specialist kan worden in het verhelpen van pijn. 
Dit gaf mij een enorme boost en dit motiveerde mij om me verder te ontwikkelen! 
 
Na 3 jaar vol met studies en zelfontwikkeling nam ik weer contact op met Solid Performance want nu wist ik het zeker: 
“Remon, ik ben er aan klaar voor om mezelf te bewijzen als specialist.”.
 
Toen ik aan de slag ging bij Solid Performance in 2020 overviel toch af en toe nog dat oude gevoel van onzekerheid. “Kan ik dit wel? Ben ik wel goed genoeg?”. 
Uit ervaring wist namelijk dat er hier op heel hoog niveau gehandeld wordt. 
 
Gelukkig kreeg ik van het hele team vertrouwen, kennis en de juiste begeleiding. Ze zagen me als een ruwe diamant die nog geslepen moest worden. 
Het maakt me dan ook oprecht trots om te kunnen zeggen en ervaren dat ik kan handelen op hetzelfde niveau. Naast het feit dat ik dankbaar ben dat ik deel uitmaak van dit team van specialisten.
 
Ik geloof dat je met de juiste drive alles kan bereiken wat je wilt en dan ook de juiste mensen ontmoet, ik ben daar zelf het voorbeeld van!