Het verhaal van Jonas Föllmi

Ik weet het nog als de dag van gisteren. Eind 2015 liep ik in de bergen van Nieuw-Zeeland. Ik had net mijn hbo-studie sport en bewegen (Bachelor of Health) succesvol afgerond en was al drie jaar een beetje aan het werk als personal trainer en gaf wat groepslessen als zzp'er. Ik was er al achter gekomen dat ik veel energie kreeg om mensen in te laten zien wat ze zelf kunnen bereiken. Tijdens deze uitdagende tocht in de bergen had ik twee inzichten:

1. Dat kracht en vitaliteit de basis kan zijn voor iedereen om nog gelukkiger en succesvoller te zijn.

Deze tocht kon ik fysiek en mentaal aan, doordat ik mij goed voorbereid had op kracht, conditie en mobiliteit. Ik merkte echt dat ik makkelijker liep en daarna ook goed en snel herstelde. Dat had ik daarvoor echt niet zo ervaren. Hierdoor kon ik veel meer genieten van de tocht en had ik geen pijntjes.

2. De vrijheid en positieve energie van de bergen en natuur.

Toen ik in de bergen liep dacht ik maar aan een ding, namelijk dat het gevoel van vrijheid, overwinning en positieve energie, die ik echt wil delen met anderen. De energie die ik van de bergen kreeg, wilde ik zo graag delen en bereikbaar maken voor anderen.

Na het afronden van mijn studie vond ik dat ik nog niet voldoende kennis bevatte om mensen te trainen. Ik ben mij gaan verdiepen in diverse opleidingen om mensen nog beter te helpen op het gebied van pijnklachten, behandelingstechnieken, krachttraining, gezondheid, orthomoleculaire en coaching technieken (NLP).

Iets waar ik veel waarde aan hecht met trainen en gezondheid, is dat je dit in mijn ogen iets wilt doen om je kwaliteit van leven te verbeteren. Dit kan natuurlijk voor iedereen iets anders zijn. Bijvoorbeeld een flexibeler lichaam zodat je je makkelijker door het dagelijkse leven kan bewegen of meer kracht zodat je lichaam beter belastbaar is voor je werk.
 
Ik heb tijdens mijn studie bijgeklust als hovenier en merkte heel erg goed dat door een sterker en mobieler lichaam ik ook meer aankon. Daartegenover merkte ik ook tijdens mijn scriptie wat langdurig zitten met je mobiliteit en kracht kon doen...

Aankomende jaren wil ik graag nog meer mensen kunnen ondersteunen met hun gezondheid en nog meer mensen uitdagen die mee de bergen in willen.

Op persoonlijk vlak heb ik 2019 twee supergave ultra runs van 54 km (+/- 4000 hoogtemeters) voltooid en de volgende uitdagingen op het lijstje zijn een 100km ultra run en een triatlon. Voor mij persoonlijk werkt het erg goed om een extern doel te hebben met een deadline. Ik zie dat dat voor een bepaalde groep klanten ook heel goed werkt met bijvoorbeeld onze bergtochten of dat iemand gaat trouwen.