Het verhaal van Dominique van der Zande

Voor mij begon het allemaal toen ik sportkunde ben gaan studeren. Ik was zelf erg sportief en heb altijd interesse gehad in gezondheid en sport. Wat ik hier precies mee wilde gaan doen, wist ik nog niet maar dit was een mooie eerste stap.
 
Toendertijd was ik er van overtuigd dat ik een goede fundering zou leggen met een HBO waardige opleiding voor gezondheid en fitness.
Tijdens de eerste les anatomie wist ik het meteen: dit vind ik geweldig! 
 
Mijn fascinatie voor het menselijk lichaam groeide elke les en al snel wist ik het zeker. “Hier wil en ga ik wat mee doen!”.
 
Ik deed steeds meer kennis op over het menselijk lichaam, de energie en hoe het lichaam dit uit en verwerkt. Toen ik mijn eerste persoonlijke begeleiding sessie gaf kon ik het lichaam lezen en hier ontstond mijn spark!
 
Al snel merkte ik dat ik met kleine aanpassingen een groot verschil kon maken. Alles kwam voor mij samen, van het lichaam op de juiste manier belasten tot een goed diepgaand gesprek. Ik was er klaar voor om grotere stappen te nemen en aan iets te beginnen waar ik zelf meer energie uit kan halen. 
 
Natuurlijk vond ik dat ook spannend want aan de ene kant voelde ik me zelfverzekerd en aan de andere kant voelde ik ruimte om te leren en me verder te ontwikkelen. 


Toch is er af en toe een stemmetje geweest die me onzeker maakte, ik was namelijk net klaar met mijn opleiding en had alleen nog maar een HBO papiertje op zak. Toen ik erover nadacht vroeg ik me af wat weet ik nou eigenlijk echt?  Ik was namelijk bang dat ik nog niet alles wist. Wat achteraf, nogal logisch is…

Eén ding wist ik wel zeker en dat was dat ik op mijn onderbuikgevoel mag vertrouwen en dicht bij mezelf mag blijven, dan zal het allemaal komen zoals het voor mij de bedoeling is. Ofwel, ik had, en heb, vertrouwen in het proces.
 
Dit proces werd versneld door de eerste corona maatregelen in maart 2020. Mijn andere baan hield op met bestaan waardoor ik ineens in het diepe werd gegooid.
 
Vervolgens begon mijn zoektocht op LinkedIn waar heb ik zo veel voorbij zag komen maar niks greep me echt aan. Tot het moment dat ik het bericht zag van een mede ex student van het HBO, die bij Jonas (ForteVital/Solid Performance) stage had gelopen. 
 
Haar bericht sprak me zo erg aan en het voelde alsof alle puzzelstukjes in één keer in elkaar vielen. Alles waar Solid Performance en Fortevital voor staan geloof ik in. De boodschap gecombineerd met het holistische beeld over het lichaam, de totaal aanpak en de connectie met de natuur! “Dit is de plek voor mij” hoor ik mezelf nog denken. 

Na het eerste gesprek wist ik het zeker, hier kan ik groeien en mezelf ontwikkelen terwijl ik tegelijkertijd van grote waarde ben voor de mensen die ik mag begeleiden. 
 
In een korte periode ben ik enorm gegroeid, zowel als professional als persoonlijk. Ik ben trots op mezelf dat ik de stap heb genomen. Daarnaast ben ik dankbaar dat het allemaal zo uitgepakt heeft. De omgeving waar ik me nu in bevind motiveert me ontzettend! Iedereen is vrij om z'n eigen ding te doen en zich te ontwikkelen terwijl het ook heel sterk verbonden voelt. Een Solid Familie!
 
Ik ben me nog bewuster van mijn eigen proces waardoor ik anderen beter kan ondersteunen in dat wat voor hen nodig is. Iedereen is uniek en daar zie ik een uitdaging in.

Jezelf “ownen” is een proces en ik vind het mooi om daar samen, zowel fysiek als mentaal, mee aan de slag te gaan. Bij mij staan onder andere persoonlijk groei, zelfkennis, grenzen, bewustwording en zelfreflectie centraal.